• PANČEVO: Grad javno pozvao privatni vrtić na saradnju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Posle vesti da je vrtić “Kefalica” verifikovala pokrajinska administracija Grad Pančevo, javno preko službenog sajta, pozvao je ovu privatnu ustanovu na saradnju. U gradskom saopštenju podseća se da od ove godine postoji  Odluka o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno, ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/2018 godinu.

    Ovom odlukom regulisano je da Grad MOŽE sa osnivačem privatnog vrtića potpisati Memorandum o saradnji, pod uslovom da osnivač poseduje Rešenje o verifikaciji i dokaz o upisu u Registar Privrednog suda u Pančevu, kojim bi se osnivač obavezao da će se u svemu pridržavati navedene odluke, saopštila je gradska vlast.

    Javno u saopštenje gradska vlast potvrđuje da je od pokrajinske vlasti dobila rešenje o ispunjenosti uslova za vrtić “Kefalicu”.

    Tako da sada pozivamo osnivača te ustanove, da UKOLIKO JE UPISAN U REGISTAR PRIVREDNOG SUDA U PANČEVU, DA NAM SE OBRATI radi eventualnog potpisivanja Memoranduma o saradnji, jer će se jedino na taj način vršiti sufinansiranje boravka dece u privatnom vrtiću od strane Grada, konstatuje se u saopštenju.

    Grad Pančevo je prihvatio da ove godine sufinansira boravak 30 dece u privatnom vrtiću. Preduslov je da ti mališani budu prekobrojni kod “Dečje radosti” ili vrtićima po školama. A u kvotu 30 dospevaće se po redosledu prijavljivanja – pa najbrži imaju najviše šanse da decu uz gradsko sufinansiranje upišu u privatni vrtić. Finansijski grad svoju podršku objašnjava ovako:

    Pod istim uslovima kao i u PU „Dečja radost“, čiji je osnivač Grad, odnosno 80% ekonomske cene za usluge što iznosi najviše 22.615,00 dinara mesečno, shodno Rešenju o utvrdđivanju cena usluga za ovu oblast, koje je donela Skupština grada 29.11.2016 godine za radnu 2017/2018. godinu.

    Na teritoriji Pančeva svojevremeno je postojao i privatni vrtić “Bajka”. Kada je vrtić postao deo stečajne mase Grad Pančevo ga je prvo zakupio. A zatim je objekat i kupio. “Bajka” je sada vrtić gradske predškolske ustanove “Dečje radosti”. 

    Posle vesti da je vrtić “Kefalica” verifikovala pokrajinska administracija Grad Pančevo, javno preko službenog sajta, pozvao je ovu privatnu ustanovu na saradnju. U gradskom saopštenju podseća se da od ove godine postoji  Odluka o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno, ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/2018 godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]