• PANČEVO: Nove pare i nova nabavka za gradski katamaran

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Još 2015. godine građani su se opredelili da za 4 miliona dinara novca iz gradskog budžeta dobijemo gradski brodić za uživanje na Tamišu. Posle odluke građana, tzv. participativnog budžetiranja u međuvremenu saznali smo da je reč o katamaranu. A prateći realizaciju saznali da je treba više neuspešnih javnih nabavki da bi se došlo do jedne uspešne za proizvodnju ovog plovila.

    Da katamaran nije ni posle gotovo dve godine završen svedoči i nedavna odluka da se neki završni radovi oko katamarana urade. Novac je iz tekuće budžetske rezerve Pančeva kojom raspolaže gradonačelnik, a postupak “nabavke radova” započet je 19. aprila. Plan je da već 24. aprila saznamo ko će završne radove i uraditi. Rok za izvršenje posla je 15 dana.

    Taksativno je navedeno da se, u ovoj turi, ima ugraditi pristupna platform između nosača motora, zatim uške za tegljenje plovila, napred – nazad, i uške za dizanje plovila, zatim farbanje katamarana i brendiranje – obeležavanje plovila. Pomenuta platforma je 2,5 metra puta 0,7 metara, uške – više komada moraju biti od odgovarajućeg materijala u skladu sa konstrukcijom i masom katamarana. Katamaran će se farbati u plavu i belu boju, i to će biti oko 200 kvadratnih metara površine.

    Obaška je naručeno najviše četiri nalepnice od po kvadratni metar po vršine na kojima će biti grb odnosno logotip Pančeva i gradske turističke organizacije – za brendiranje.

    Radovi najkasnije treba da budu gotovi 15. maja.

    Još 2015. godine građani su se opredelili da za 4 miliona dinara novca iz gradskog budžeta dobijemo gradski brodić za uživanciju na Tamišu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]