• PANČEVO: Šta to smrdi ovih dana?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Neprijatni mirisi koji se ovih dana osećaju u Pančevu dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. Radi se o 22 000 hektara oranica koje se tretiraju tečnim svinjskim stajskim đubrivom kako bi se pripremile za jesenju setvu.

    Iz gradskog Sekretarijata za ekologiju nam je rečeno da su, na osnovu poziva građana koji su se žalili na smrad, o ovom problemu tokom jučerašnjeg dana obavestili Republički centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i od njih tražili da preduzmu dalje mere.

    Priča je ista kao prošle godine, najgore je kada duva severozapadni vetar. Tada se smrad u Pančevu najviše oseća.

    Monitoring sistem za merenje zagađenja vazduha je „miran“, nema povećanog zagađenja koje dolazi iz Južne industrijske zone, tako da nije reč o toj vrsti zagađenja. Utiče na komfor, to je sigurno, ali nema opasnosti po zdravlje ljudi, rečeno nam je u gradskom Sekretarijatu za ekologiju.

    Prošle godine se neprijatan miris povremeno osećao tokom čitavog avgusta. Dokle će se osećati ove godine niko ne može da proceni.

    Neprijatni mirisi koji se ovih dana osećaju u Pančevu dolaze sa PKB-ovih njiva u Padinskoj skeli. Radi se o 22 000 hektara oranica koje se tretiraju tečnim svinjskim đubrivom kako bi se pripremile za jesenju setvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]