sastanak-ambasadorka-rumunija
Ambasadorka Rumunije posetila Luku Dunav

Partnerstvo Luke Pančevo i Luke Konstanca – primer dobre saradnje

Pančevo, Ned, 09/10/2016 - 11:30
Vladimir Đoković

Joana Kristina Popa, od skora ambasadorka Rumunije u Srbiji, prilkom prve posete Pančevu obišla je i Luku Dunav, odnosno Luku Pančevo. Domaćin, direktorka Luke Sanja Đurišić, priliku je iskoristila da gošću upozna sa tehničkim podacima i potencijalima luke.

Ambasadorka Rumunije posle sastanaka ocenila je da je saradnja Luke Pančevo sa morskom lukom Konstanca u Rumuniji, koja se razvija već 10 godina, dobar primer privredne saradnje za sve subjekte u dve susedne države.

luka-dunav
14585601_10210828745060454_84956047_o.jpg

Robna razmena Rumunije i Srbije se približava milijardi eura godišnje. Ima prostora da bude i bolja. Nadam se da će rasti. Luka Konstanca je nedavno proslavila 120 godina od izgradnje i 10 godina stalnog prisustva u Srbiji. Ona je glavna morska luka za robu iz Srbije, što potvrđuje i memorandum o saradnji sa Lukom Pančevo. Postoje veliki potencijali da se transport Dunavom i transportnim koridorom 7 razvijaju. Ohrabrivaćemo privrednike obe strane, rumunske kompanije da budu više prisutne u luci Pančevo, a i srpske da više koriste luku Konstanca. – izjavila je ambasadorka Rumunije na kraju posete Luci Pančevo.

 

 Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,