Vulin www.mc.rs
Društvo

Radnici o propustima poslodavaca da obaveste nadležne

Izvor: 
Beta Sre, 18/05/2016 - 14:14

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je u sredu, 18. maja da ne postoji zakon kojim se može napraviti uspešan poslodavac i da država ne može pomoći radnicima ukoliko oni ne obaveste nadležne organe o neisplaćenim zaradama.

"U Zakonu o radu smo uveli novinu po kojoj obračunski listić koji dobijete od svog poslodavca ima status dokumenta i na sudu bez advokata možete prinudno da naplatite svoju zaradu pod uslovom da poslodavac ima novca. Ako poslodavac nema novac za isplatu ne možemo da pomognemo osim da se Inspekciji rada skrene pažnja ukoliko ne dobijete obračunski listić ili zarada", rekao je Vulin novinarima u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

On je odgovarao na pitanje novinara šta država čini da zaštiti radnike kojima poslodavci ne isplaćuju zarade. Prema istraživanjima Zavoda za statistiku, oko 400.000 radnika u Srbiji neredovno dobija platu, a 50.000 njih mesecima i godinama nemaju nikakva primanja.

Više o ovome čitajte na sledećem linku.

 

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika", u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom