Društvo

Rok za povraćaj PDV-a za bebi opremu 15. jul

Pančevo, Uto, 12/07/2016 - 17:24
Tanja Marin

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe trajaće do 15. jula 2016. godine. Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može se ostvariti do ukupnog iznosa od 73.847,52 dinara za bebu starosti do dve godine. Kupac hrane i opreme za bebe u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju PDV-a u iznosu do najviše 42.198,58 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine starosti bebe, u iznosu do 31.648,94 dinara.

Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe moći će da se podnose nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva. U našem gradu to je moguće učiniti na pisarnici Poreske uprave (Masarikova 2), od 8 do 15 sati. Pravo na refundaciju PDV-a ostvaruje se na osnovu pismenog zahteva na obrascu RFNB. Uz zahtev se dostavljaju fiskalni isečci, kao i fotokopije i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka.

Da bi se ostvarilo pravo na refundaciju, uslov je da je ukupan neto prihod roditelja, odnosno staratelja bebe, u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju PDV-a, ostvaren u iznosu manjem od 1.012.766,03 dinara. Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez na imovinu manja od 24.686.171,87 dinara.

Nadležne organizacione jedinice Poreske uprave po sprovedenom postupku kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, koji moraju biti ispunjeni na dan podnošenja zahteva, donose rešenja o refundaciji PDV-a kupcima hrane i opreme za bebe u propisanim rokovima. Poreska uprava je na osnovu podnetih zahteva u februarskom roku 2016. godine donela 38.971 rešenje za refundaciju PDV-a u ukupnom iznosu od 241.250.311 dinara.

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,