Politika

Zdravstvu 19, RTV PA 40, za bazen 21 milion iz rebalansa

Pančevo, Sre, 27/05/2015 - 15:16
Na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je prvi ovogodišnji rebalans budžeta, kojim su preraspoređena neutrošena sredstva iz 2014. godine – oko 380 miliona dinara. Tako je za materijalne i programske troškove zdravstva namenjeno je 19 miliona. Za plate i materijalne troškove RTV Pančevo oko 40 miliona dinara. Turistička organizacija Pančeva, je dobila 3 miliona, a Gradska stambena agencija 28 miliona. Devet miliona dinara za sanaciju kotlarnica i instalacija grejanja u osnovnim školama, a tri miliona srednjim školama. Predškolsko obrazovanje će dobiti 157 miliona dinara, a to uključuje i novac namenjen kupovini vrtića. Sedam miliona je namenjeno Zelenilu, a Direkciji – 24 miliona. Mesne zajednice će na rapolaganju imati 10 miliona više, dok seoska komunalna preduzeća mogu da raspolažu sa novih 4 miliona. Za radove na bazenu JKP Mladost je dobilo 21 miliona dinara. Izdvojeno je i 20 miliona dinara za projekte iz oblasti informisanja. Budžet grada Pančeva je sada oko 5.4 milijarde dinara. Za v. d. direktora JKP „Grejanja” na istoj sednici je izabrana Sandra Božić, diplomirani politikolog i dosadašnja predsednica Nadzornog odbora tog preduzeća.

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: