Srpski

VINO ZA SVAKU PRILIKU

Izvor: 
Liljana Lazareska Ned, 25/12/2016 - 20:17

Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

Među mnogobrojnim štandovima koji su prepuni novogodišnjim ukrasima, predlozima za poklone, rukotvorinama i prehrambenim proizvodima koje su izložili pojedinci, udruženja i male zanatske radionice, od 28. do 30. decembra nalazila su se i vina proizvedena u vinariji Filipovski iz Jabuke.

            Nenad Filipovski se i na ovom bazaru, kao i na prethodnim, predstavio kvalitetnim vinima koja su proizvedena po tradicionalnim receptima nasleđenim od njegovog oca. Na ovoj manifestaciji je za svoje stalne kupce izneo tri crna i tri bela vina.

            -Ljudi vole naša vina, navikli su na njih, kupuju ih za novogodišnje i božićne praznike, za slave, rođendane, druženja, ali i svakodnevnu upotrebu, kaže Nenad Filipovski.

            Na ovoj manifestaciji on izlaže kao samostalni proizvođač i kao član udruženja vinogradara, vinara i voćara „Grozd“ Jabuka.

            Iz godine u godinu on proizvodi sve kvalitetnija vina za koja je dobio brojne nagrade i priznanja na mnogim sajmovima i manifestacijama koje je organizovao grad Pančevo i udruženja vinara.

            Samo u 2016. godini njegova vina su osvojila nekoliko nagrada za kvalitet. Među najznačajnijim su nagrade osvojene na 19. međunarodnom festivalu vina u Temerinu gde je osvojio zlatne medalje za mladi Traminac i Bermet i srebrnu medalju za Vranac.

            Nenad je osnivač udruženja vinogradara, vinara i voćara „Grozd“ Jabuka koje radi već 15 godina.

 

projekat_manjine.jpg


Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta

Srbija

Dinar na maksimumu u ovoj godini

Dinar je prema evru jači za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,8 posto.