• PANČEVO: Učenici Tehničke škole „23. maj“ ugostili đake iz Pirota

  Od 6. do 8. oktobra u poseti Tehničkoj školi „23.maj“ u Pančevu bili su đaci Srednje stručne škole iz Pirota.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Učenici Tehničke škole „23. maj“ ugostili đake iz Pirota
  Foto: Tehnička škola "23. maj"

  Razmena učenika je realizovana u okviru programa „Slavimo raznolikost“ koji realizuju UNFPA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac kroz projekat „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN. 

  Četiri učenice III2 – geodetski tehničar – geometar, zajedno sa svojim starešinom, Oberknežev Vladanom, posetili su od 18. do  20. septembra Pirot, a sada su đaci iz Pirota uzvratili posetu.

  – Tokom predhodnih dana, đaci iz Tehničke škole „23.maj“ družili su se sa svojim vršnjacima iz Pirota i upoznali ih sa tradicijom i kulturno – istorijskim znamenitostima Pančeva i okoline. Zajedno su posetili Dane ruja u Deliblatskoj peščari,  Filmsku kuću, autentičnu banatsku kuću s početka prošlog veka, porodice Pavlov iz Dolova, a sa banatskom kuhinjom i konjima na ergeli na „Salašu kod mog đoke“ upoznala ih je Snežana Brzovan. Obilazili su straro jezgro Pančeva kroz koje ih je sprovela maturantkinja Ekonomsko -trgovinske škole, budući turistički vodič, Isidora Nedeljković. Obišli su i Narodni muzej u Pančevu, a zahvaljujuči Turističkoj organizaciji Pančeva, gosti su ploveći katamaranom upoznali naš grad i sa reke Tamiš. Slopljena su prijateljstva i dogovorene nove posete. Tehnička škola „23.maj“ izabrana je kao jedna od 10 srednjih škola iz Srbije koja učestvuje u ovom programu koji ima za cilj umrežavanje srednjih škola iz različitih delova Srbije kao i angažovanje mladih u oblastima multietničkog razumevanja, kulturne raznolikosti i manjinskih prava, navode iz Tehničke škole „23. maj“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Meštani Bavaništa protiv prodaje šume na obodu sela

  Meštani Bavaništa protive se prodaji šume na 42 hektara, koja se nalazi na obodu njihovog sela, jer strahuju da bi novi vlasnik mogao da je poseče, pa bi oni ostali bez korisne zaštite od vetra, […]

  PANČEVO: Koja mesta su bezbedna za kupanje i rekreaciju

  Na osnovu Ugovora o vršenju usluge ispitivanja kvaliteta površinskih voda Tamiš, Dunav, Ponjavica, kupalište u Ivanovu, jezero u Kačarevu: zaključenog između Gradske uprave grada Pančeva i […]