• Društvo

  Potpisana Povelja o bratimljenju Pančeva i Donguana

  Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, u sredu, 8. maja, potpisao je Povelju o bratimljenju sa zamenikom gradonačelnika Donguana, Sing Van Đuom, na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o razvoju prijateljskih odnosa i saradnji između grada Pančeva, Republike Srbije i grada Donguana, Narodne Republike Kine.

  PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

  Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko – prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane državnih praznika.

  PANČEVO: Kuvana jela za hiljadu korisnika narodne kuhinje – od čega se sastoji obrok i ko ima prava na njega

  U Pančevu i naseljenim mestima ima hiljadu korisnika narodne kuhinje. Od septembra prošle godine svi korisnici prava na narodnu kuhinju u Pančevu i devet naseljenih mesta, ostvaruju pravo na topli kuvani obrok preko Crvenog krsta Pančevo, za razliku od prethodnog perioda kada su korisnici u naseljenim mestima ostvarivali pravo na pakete sa namirnicama, na mesečnom nivou.

 • PANČEVO: Kako da proverite da li ste na biračkom spisku

  Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 2. juna 2024. godine održati izbori za odbornike Skupštine grada Pančeva, izložen je na uvid u Gradskoj upravi grada Pančeva – Sekretarijatu za opštu upravu, Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4, sprat Ι, kancelarija br. 107.

  PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

  U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz podršku Grada Pančeva.

  PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

  Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja.

  Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

  Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. aprila.

  Uspesi pančevačke balerine na međunarodnim takmičenjima

  Četrnaestogodišnja Pančevka Mina Madžarević jedna je od najtalentovanijih učenica Baletske škole „Dimitrije Parlić“. Osvajala je nagrade na republičkim takmičenjima, a sada već ima zapažene rezultate i na međunarodnim.

  PANČEVO: Javni poziv za refundiranje dela sredstava za priključenje domaćinstava na gasnu mrežu

  Grad Pančevo kroz Program budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2024. godinu obezbeđuje sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu. Građanima će refundirati deo troškova priključka, a pravo na refundaciju imaju građani sa određenih teritorija koji su već potpisali ugovor sa JP „Srbijagas“ i platili priključak u celosti.