• Izmene Zakona o porezu na imovinu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Od sledeće godine preduzeća u Srbiji će najverovatnije plaćati veći porez na imovinu.

  Kako piše beogradski list „Večernje novosti“ veće poreske stope predviđene su izmenama Zakona o porezu na imovinu koje priprema Ministarstvo finansija, kako bi se nadomestili prihodi lokalnih samouprava koji će biti umanjeni ukidanjem ekološke takse i firmarina.

  Građani sada porez na imovinu plaćaju po progresivnoj stopi od 0,4 do dva odsto, a preduzeća po jedinstvenoj stopi od 0,4 odsto.

  Preduzeća imaju i mogućnost da pri obračunu poreske obaveze umesto procene lokalne administracije koriste procenjenu vrednost nepokretnosti u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima i da na taj način potencijalno smanje poresku obavezu.

   

  Od sledeće godine preduzeća u Srbiji će najverovatnije plaćati veći porez na imovinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

  Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]