• Kreće projekat rekonstrukcije regionalnih pruga u Vojvodini – Traže se projektanti za dva pružna pravca kojima će se ubuduće ići 120 km/h

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tendere za izradu idejnih projekata za rekonstrukciju pruga Vrbas-Sombor i Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica.

    Kako je navedeno u teničkim specifikacijama tendera, modernizacija ovih bačkih i banatskih pružnih pravaca je planirana u okviru Programa rekonstrukcije i modernizacije regionalnih pruga na mreži pruga Republike Srbije, koji je pokrenulo resorno ministarstvo u saradnji sa Infrastrukturom železnice Srbije.

    Ovim programom je predviđena rekonstrukcija, modernizacija i elektrifikacija pruge Vrbas-Sombor, od izlazne skretnice iz stanice Vrbas u km 38+020 do izlazne skretnice iz stanice Sombor u km 97+048, piše eKapija.

    Pruga Vrbas-Sombor je jednokolosečna neelektrificirana pruga sa brzinom do 40 km/h na otvorenoj pruzi. Puštena je u saobraćaj 1906. godine.

    Nakon rekonstrukcije koja će obuhvatiti i stajališta, putne prelaze, mostove, propuste i drenaže, kao i stvaranje uslova za odvijanje kombinovanog prevoza, brzina vožnje biće podignuta na 120 km/h.

    Tender ističe 12. maja.

    Na pruzi Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica koju čine deonice Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo dužine 126,18km i Banatsko Miloševo-Senta-Subotica dužine 73,58km, najveća brzina je do 80 km/h

    Ove pruge su jednokolosečne i neelektrificirane, puštene u saobraćaj u periodu od 1883. do 1896. godine.

    Na njima je takođe predviđena kompletna rekonstrukcija i elektrifikacija, sa povećanjem brzine do 120 km/h.

    Tender je otvoren do 11. maja.

    Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tendere za izradu idejnih projekata za rekonstrukciju pruga Vrbas-Sombor i Pančevo Glavna-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]