• Na listi najvećih srspkih izvoznika i dve kompanije iz Pančeva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Na listi 15 najvećih izvoznika iz Srbije u prva tri meseca ove godine dve su pančevačke kompanije.

  ZF Srbija je na 8. mestu sa 80,9 miliona evra izvoza a HIP Petrohemija je na 10. mestu sa vrednošću od 76,9 miliona evra. 

  Na 13. mestu je vršački Hemofarm sa izvozom u vrednosti od 67,1 miliona evra, dok je NIS čija je jedina Rafinerija u Pančevu na 4. mestu sa izvozom vrednim 147,5 miliona evra. 
   
  Vrh top liste izvoznika suvereno drže tri kineske kompanije. Na sam vrh izbila je Srbija Ziđin Majning iz Brestovca kod Bora sa 276,8 miliona evra izvoza, sledi HBIS grupa koja drži proizvodnju čelika u Smedervu sa 234,7 miliona evra, a treći je borski Srbija Ziđin Koper sa 210 miliona evra izvoza. 
   
  Na listi su još Tigar Tajers, Henkel Srbija, Leoni Vajring, Jura, Boss, Impol Seval, Grundfos i Filip Moris. 
   
   

  Na listi 15 najvećih izvoznika iz Srbije u prva tri meseca ove godine dve su pančevačke kompanije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.