• Uspešno završen remont u HIP-Petrohemiji Pančevo

    HIP-Petrohemija posle uspešnog završetka remonta, u okviru koga su realizovani projekti i
    aktivnosti koje će doprineti sigurnom i pouzdanom radu postrojenja, započinje proces
    pokretanja proizvodnje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uspešno završen remont u HIP-Petrohemiji Pančevo
    Foto: Pixabay

    Planski zastoj u radu proizvodnih postrojenja započeo je 15. septembra, a svi projekti izvedeni su u skladu sa najvišim ekološkim standardima i standardima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
    Ključne investicione aktivnosti obavljene su u fabrikama Etilen i PENG u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja, kao i povećanja operativne i energetske efikasnosti. To su druga faza reinstrumentacije u fabrici Etilen, remont kompresora i turbina R1, R2 i R3 i sanacija kotlova u fabrici Etilen, remont kompresora C-201 i ugradnja nove mašine za pakovanje u fabrici PENG. Osim investicionih aktivnosti u ovim fabrikama realizovane su remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.
    Sve aktivnosti prilikom pokretanja procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

    Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrike obaveštene su sve nadležne institucije- navodi se u saopštenju kompanije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]