• Uspešno završen remont u HIP-Petrohemiji Pančevo

  HIP-Petrohemija posle uspešnog završetka remonta, u okviru koga su realizovani projekti i
  aktivnosti koje će doprineti sigurnom i pouzdanom radu postrojenja, započinje proces
  pokretanja proizvodnje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uspešno završen remont u HIP-Petrohemiji Pančevo
  Foto: Pixabay

  Planski zastoj u radu proizvodnih postrojenja započeo je 15. septembra, a svi projekti izvedeni su u skladu sa najvišim ekološkim standardima i standardima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
  Ključne investicione aktivnosti obavljene su u fabrikama Etilen i PENG u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja, kao i povećanja operativne i energetske efikasnosti. To su druga faza reinstrumentacije u fabrici Etilen, remont kompresora i turbina R1, R2 i R3 i sanacija kotlova u fabrici Etilen, remont kompresora C-201 i ugradnja nove mašine za pakovanje u fabrici PENG. Osim investicionih aktivnosti u ovim fabrikama realizovane su remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.
  Sve aktivnosti prilikom pokretanja procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

  Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrike obaveštene su sve nadležne institucije- navodi se u saopštenju kompanije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.