• Kultura

    PANČEVO: Predstava Beogradskog Narodnog pozorišta „Nečista krv“ gostuje u Kulturnom centru

    U sredu, 24. aprila u 19:30, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Nečista krv“, Borisava Bore Stanković, u režiji Milana Neškovića. ‍U predstavi igraju Jovana Stojiljković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Nela Mihailović, Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Nikola Vujović, Veljko Brđanin.

    PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru

    U petak, 26. aprila, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je hit predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk”, Jaroslava Hašeka u režiji Veljka Mićunovića. ‍U predstavi igraju Ozren Grabarić, Milutin Milošević, Milutin Dapčević, Miloš Lazarov, Vanja Nenadić/Nataša Marković, Dunja Stojanović i Iva Ilinčić. Glavni glumac u predstavi, Ozren Grabarić, dobitnik je godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta.

    DOLOVO: Predstavljanje književnog i režiserskog prvenca Živana Pujića

    U petak, 19. aprila sa početkom u 19:00 časova u galeriji „Vasica“, Doma kulture „25. maj“ Dolovo, u okviru promotivne turneje predstaviće se multimedijalni umetnik Živan Pujić sa zbirkom pesama „Ne može biti sve kako želim“ i dolovačkom premijerom muzičkog spota “Seksi Noule”.

    „Čitalački dramatorijum” u Gradskoj biblioteci Pančevo

    Gradska biblioteka Pančevo i grupa „Čitalački dramatorijum” pokrenula je ciklus čitalačko-dramskih radionica za mlade od 13 do 16 godina koje se održavaju svakog utorka od 18 do 20 sati na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke.

  • Monk ansambl nastupa u Pančevu

    U sredu, 17. aprila u 19 časova, u Kulturnom centru Pančeva nastupiće kamerni sastav Monk ansambl.

    Vajari iz Pančeva u Galeriji Doma omladine u Beogradu

    Vajari sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz Pančeva, studenti treće i četvrte godine, predstavljaju svoje radove. I to na 52. Izložbi crteža i skulptura malog formata u galeriji Doma omladine Beograd.Na izložbi, iz Pančeva izlažu Marija Peštanac, Nikola Pavković i Valentina Ulamović.

    PANČEVO: PA-ŠA project u dvorani Apolo

    Dom omladine Pančevo je prošlog leta, u cilju podrške omladinskoj muzičkoj sceni, ponovo pokrenuo rad muzičkog studija za vežbanje „Pandemonium“.