• Grupa Pančevo traži javne prenose sednica Skupštine

    Grupa Pančevo sprema zahtev i upućuje molbu budućem predsedniku gradske Skupštine da poštuje član 13 Poslovnika o radu Skupštine po kome je dužan da se stara o ostvarivanju javnosti rada Skupštine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grupa Pančevo traži javne prenose sednica Skupštine
    Foto: 013info

    – Takođe, unapred skrećemo pažnju čitavoj javnosti na članove 119, 120 i 124 koji upućuju na javnost rada skupštine, slobodno prisustvo medija i građana, te omogućavanje uživog prenošenja toka sednice Skupštine, navodi Grupa u saopštenju i dodaje:

    – Osim toga što Poslovnik potvrđuje validnost naše molbe i zahteva, smatramo da je ova inicijativa u dubokom interesu svih građana Pančeva. Naše komšije zaslužuju da budu upoznate sa radom svojih predstavnika u gradskom parlamentu. GRUPA se ne bi mešala u izbor medijske kuće koja će uživo prenositi sednice. Logično je da tu medijsku kuću izabere vladajuća koalicija. Ukoliko se ispostavi da nema zainteresovanih medija za uživo prenose, naša organizacija ponudiće alternativan predlog kako bi svi sugrađani mogli uživo da posmatraju sednice skupštine.

    Iz Grupe ističu da čim se izabere predsednik skupštine u čijoj je najvećoj nadležnosti rešavanje navedenog pitanja, podneće pismeni, usmeni i novi javan zahtev za poštovanje Poslovnika o radu u tačkama 13, 119, 120 i 124.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Izabran gradonačelnik Pančeva

     Na konstitutivnoj sednici Skupštine, danas je za gradonačelnika Pančeva ponovo izabran Aleksandar […]

    Grupa Pančevo traži javne prenose sednica Skupštine

    Grupa Pančevo sprema zahtev i upućuje molbu budućem predsedniku gradske Skupštine da poštuje član 13 Poslovnika o radu Skupštine po kome je dužan da se stara o ostvarivanju javnosti rada […]