• Mladi Pančevac Marko Milanović uspešan u šahu i stonom tenisu: Dva puta popločana medaljama

    Sve češće se radujemo čitajući o uspesima srpskih šahista, što pokazuje da se šah vratio u Srbiju na velika vrata. Sama činjenica da je postao treći najmasovniji sport u zemlji svedoči o tome. Međutim, prava je retkost da nas isti čovek obraduje svojim rezultatima u dva različita sporta! Mladi FIDE majstor Marko Milanović iz Pančeva je u tome uspeo, i to u dva ni malo slična sporta – u šahu, i u stonom tenisu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mladi Pančevac Marko Milanović uspešan u šahu i stonom tenisu: Dva puta popločana medaljama
    Foto: Pixabay

    Petnaestogodišnji Pančevac je aktuelni šampion Srbije u konkurenciji dublova u stonom tenisu, vicešampion u singlu, a par nedelja kasnije je osvojio zlatnu medalju u ubrzanom šahu, srebro u brzopoteznom, te bronzu u klasičnom šahu na kadetskom Prvenstvu Srbije koje je održano proletos u Novom Sadu.

    U bogatoj riznici, koja broji preko 400 odličja, Marko ima i priznanja sa međunarodnih takmičenja u oba sporta. Jedan od najsvežijih uspeha mu je osvajanje zlatnih medalja u šahu i u stonom tenisu na Sportskim igrama u Splitu (Hrvatska), gde je bio prvi koji je u 27 godina dugoj istoriji najmasovnijeg sportskog takmičenja u regionu predstavljao jednu zemlju u dva sporta, a kamoli pobedio u oba!

    Koliki je to uspeh pokazuje i put koji je Marko morao da pređe samo da bi se našao na međunarodnom finalu. Naime, nakon nekoliko krugova takmičenja Milanović je postao prvak Sportskih igara Srbije u oba sporta.

    Na nedavno završenom turniru u okviru Šampionata Evrope u stonom tenisu je došao do bronzane medalje. Marko godinama igra i šahovske lige Vojvodine za Šahovski klub Svetozar Gligorić iz Pančeva, i to na prvoj tabli, gde ređa pobede. Pri tom, treba istaći i to da je on jedan od najmlađih FIDE majstora u Srbiji.

    I pored čestih putovanja zbog učešća na turnirima, Marko je nosilac školske Vukove diplome, čime dokazuje da se uz naporan rad, trud i dobru organizaciju sve može postići. Ipak, da bi se održali ne samo Markovi, već rezultati svih talentovanih šahista i šahistkinja u Srbiji, potrebna je maksimalna pomoć, jer često bezrezervna podrška porodice, koja se nikada ne treba dovoditi u pitanje, nije dovoljna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport