• Borković šesti na otvaranju sezone

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Dušan Borković zavrišio je prvu trku sezone na stazi Sakir u Bahreinu na šestom mestu. Posle 10 krugova prvi je kroz cilj prošao Španac Pepe Oriola, ispred veterana Đanija Morbidelija i svog klupskog kolege Džejmsa Neša koji je zauzeo poslednji stepenik na podijumu.

  Borković je loše startovao, sa druge pozicije iz kvalifikacija, koja mu je donela prvih četiri poena u sezoni, kroz prvu krivinu prolazi na šestoj poziciji, ali je do kraja kruga pao na deveto mesto. Usledila je velika borba sa prošlogodišnjim šampionom TCR serije Stefanom Kominijem iz Švajcarske, koga je uspeo da pretekne na startno-ciljnom pravcu na početku četvrtog kruga. Međutim, pri kočenju, Komini proklizava i udara Borkovića od pozadi, a on udara Verneja koji je morao da odustane.

  Nakon ovog incidenta Borković se nalazio na šestom mestu, sa manjim oštećenjima automobila, sa četiri sekunde zaostaka za Pelinenom na petom mestu i mirno završava trku.

  Posle prve trke u šampionatu, Duca se nalazi na petom mestu sa 12 poena, dok prvoplasirani Oriola ima 26. 

  Druga trka na stazi Sakir se vozi sutra u 13:30, a Borković će u obrnutom redosledu iz kvalifikacija startovati sa devetog mesta.

  T.M

   

  Dušan Borković zavrišio je prvu trku sezone na stazi Sakir u Bahreinu na šestom mestu. Posle 10 krugova prvi je kroz cilj prošao španac Pepe Oriola, ispred veterana Đanija Morbidelija i svog klupskog kolege Džejmsa Neša koji je zauzeo poslednji stepenik na podijumu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]