• Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u aprilu veće za 10 odsto nego pre godinu dana

  Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u aprilu ove godine su u odnosu na april 2023. godine povećane za 10 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Cene ugostiteljskih usluga u Srbiji u aprilu veće za 10 odsto nego pre godinu dana
  Foto: Pixabay

  Hrana je poskupela za 9,1 odsto, a u okviru nje najviše su poskupela variva i to za 10, 5 odsto, slede topla i hladna predjela kod kojih je zabeleženo poskupljenje od 9,9 procenata, kolači sa 9,8 odsto, dok je najmanje i to za 9,6 odsto poskupeo hleb.

  Alkoholna pića su poskupela za 8,8 odsto, bezalkoholna za 10,4 odsto, a najveće povećanje cena je zabeleženo kod prenoćišta i to 13,5 odsto.

  Poskupljenje u Vojvodini je bilo veće od republičkog proseka i iznosilo je 10,5 odsto, pri čemu je hrana poskupela za 10,7 procenata, alkoholna pića za 9 odsto, bezalkoholna za 10,2 procenta, a najviše su poskupela prenoćišta i to za 11,4 odsto.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]