• Duže zadržavanje teretnih vozila na pojedinim graničnim prelazima

  Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova obaveštava da je na pojedinim graničnim prelazima evidentirano duže zadržavanje teretnih motornih vozila, na izlazu iz Republike Srbije prema Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj, koje je prouzrokovalo gužve u saobraćaju u blizini graničnih prelaza i duže čekanje na graničnu kontrolu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Duže zadržavanje teretnih vozila na pojedinim graničnim prelazima
  Foto: Pixabay

  Duže zadržavanje teretnih motornih vozila na izlazu iz Republike Srbije nije prouzrokovano postupanjem nadležnih organa Republike Srbije, već je posledica načina rada stranih pograničnih organa koji primenjuju svoje nacionalne i procedure Evropske unije.

  Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova u kontaktu je sa susednim pograničnim organima i razmenjuje informacije o stanju teretnog saobraćaja na državnoj granici, kako bi se smanjila zadržavanja teretnih motornih vozila na izlazu iz Republike Srbije i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima.

  Trenutno su najduža zadržavanja na graničnim prelazima Batrovci, Bezdan i Gradina za teretni saobraćaj, dok za putnički saobraćaj nema dužeg zadržavanja, navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]