• Film „Što se bore misli moje“ – srpski kandidat za nagradu Oskar

  Selekciona komisija za odabir srpskog kandidata za nagradu Oskar Američke akademije filmske umetnosti i nauke, većinom glasova donela odluku da je srpski kandidat za 2023. godinu film „Što se bore misli moje“, reditelja Milorada Milinkovića, saopštio je Filmski centar Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Film „Što se bore misli moje“ – srpski kandidat za nagradu Oskar
  Foto: Pixabay

  Film Što se bore misli moje nastao je po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića, a govori o poslednjih sedam dana života jednog od naših najvećih vladara i atentatu koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

   Kneza Mihaila tumači Dragan Mićanović, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović i drugi.

  Film je snimljen u produkciji Telekom Srbija i kuće „Bombona“.

  FCS je na osnovu Uputstva o izboru srpskog kandidata za nagradu Američke akademije uputio poziv domaćim producentima da do 4. septembra godine prijave igrani, dokumentarni, animirani film.

  Što se bore misli moje biće kandidat na 96. dodeli Oskara, koja je najavljena za 10. mart 2024. godine, u kategoriji za najbolji međunarodni film (International Feature Film Award) u 2023. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U okviru međunarodne akcije na teritoriji Srbije zaplenjena veća količina oružja i droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su na teritoriji Republike Srbije veću količinu oružja i droge u međunarodnoj akciji SEE JAD 2023 u okviru EMPACT Firearms („Zajednički dani akcije Jugoistočne Evrope 2023“), čiji je cilj da se kroz međunarodnu saradnju službi za sprovođenje zakona širom Evrope, a uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa, Interpola i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija, doprinese borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, nezakonite trgovine opojnih droga, trgovine ljudima, krijumčarenja migranata, kao i borbi protiv visokorizičnih kriminalnih grupa.

  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.