• Freedom koncert: Krug /EKV Tribute u bašti DOP-a (FOTO)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  PANČEVO, 24. avgust –  Pred tristotinak posetilaca, večeras je, u bašti Doma omladine Pančevo, koncert održao beogradski bend Krug. U dobroj atmosferi, na platou Milana Mladenovića, Krug nas je podsetio na stari dobri zvuk kojim je kultni beogradski sastav stekao veliki broj poklonika na ovim prostorima.

  Nemanja Dašić. gitarista i pevač, iskoristio je priliku da se sa bine zahvali Pančevcima što čuvaju uspomenu na Milana Mladenovića i EKV:

  Bend Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda, a čine ga:

  Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima Dum dum i Neko nas posmatra, kao i na live albumu Kao u snu.

  Dragiša Uskoković – Ćima, basista koji je svirao na albumima Neko nas posmatra i Kao u snu, kao i na velikom broju koncerata.

  Nemanja Dašić, vokal i gitara, član beogradskog benda Vampiri.

  Dejan Tomovic – Tomke, klavijature, takođe član beogradskih Vampira.

  Ekatarina Velika ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu. U okviru FreeDom Art Festivala održaće koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend, kao jedan od simbola slobode naše muzičke i umetnčke scene.

  Time se mlađim naraštajima, koji nisu mogli da čuju EKV uživo, pruža mogućnost da osete deo tog duha. Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama, kažu članovi benda.

   

   

   

   

   

   

   

   

  PANČEVO, 24. avgust – Pred tristotinak posetilaca, večeras je, u bašti Doma omladine Pančevo, koncert održao beogradski bend Krug. U dobroj atmosferi, na platou Milana Mladenovića, Krug nas je podsetio na stari dobri zvuk kojim je kultni beogradski sastav stekao veliki broj poklonika na ovim prostorima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Inspekcija rada lane obavila 34.122 nadzora

  Od 1.133 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, bezmalo 11 odsto odnosilo se na kršenja u vezi sa isplatom zarada. U toku prošle godine inspekcija rada obavila je 34.122 nadzora, od […]