• Frilenseri podneli više od 2.700 poreskih prijava putem portala

  U prvom kvartalu ove godine posredstvom portala Frilenseri podneto je više od 2.700 poreskih prijava, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Frilenseri podneli više od 2.700 poreskih prijava putem portala
  Foto: Pixabay

  Za građane koji podnesu poresku prijavu posredstvom portala ePorezi, portala www.frilenseri.purs.gov.rs ili u papirnom obliku nadležnoj filijali Poreske uprave, i uplate obavezu po podnetoj poreskoj prijavi, omogućena je automatska overa zdravstvenih knjižica.

  Navedeno je da ta promena značajno olakšava prijavu na zdravstveno osiguranje frilenserima koji više ne moraju da odlaze do resorne filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje kako bi overili zdravstvenu knjižicu.

  Portal sadrži još niz korisnih alata za sve postojeće i potencijalne frilensere, poput testa samoprocene da li ispunjavaju uslove da budu frilenseri, kalkulatora poreskih obaveza na osnovu kojeg će birati jednu od dve propisane opcije za oporezivanje i vodiča u kojem su ponuđeni odgovori na najčešća pitanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]