• JP Putevi Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život

  JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JP Putevi Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život
  Foto: JP Putevi Srbije

  Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“, JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

  Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

  Da li ste znali?

  • U Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 lica
  • Srbija je u prethodne tri godine izgubila više od 120 lica u saobraćajnim nezgodama na autoputevima
  • Za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života

  Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.

  Foto: JP Putevi Srbije

  Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]