• Kompanija NIS organizovala izložbu i druženje dece sa vatrogasnom jedinicom

  Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca ispred Pogona Severni Banat kompanije NIS u Kikindi održana je manifestacija koja je obuhvatila izložbu vatrogasne opreme, vozila, individualne i kolektivne zaštitne opreme Vatrogasne jedinice, kao i prikaz opremljenih timova za različite situacije spasavanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija NIS organizovala izložbu i druženje dece sa vatrogasnom jedinicom
  Foto: NIS

  Više od 450 učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Kikinde imalo je priliku da se druži sa vatrogascima i vidi kako izgleda njihova oprema i kako se ona koristi, ali i da nauče nešto novo o merama bezbednosti i sigurnosti.

  Tokom posete oni su vatrogascima postavljali veći broj pitanja i pokazali veliko interesovanje za njihov posao. Takođe je priređena i izložba literarnih radova učenika osnovnih škola iz Kikinde koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji na Trgu srpskih dobrovoljaca.

  Foto: NIS

   

  Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, čestitao je Međunarodni dan vatrogasaca svim pripadnicima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i kompaniji NIS i njihovoj vatrogasno spasilačkoj jedinici kojoj se posebno zahvalio na humanosti i hrabrosti, ali i na posebnoj brizi o najmlađim stanovnicima Kikinde i Severnog Banata.

  „Danas su povodom Međunarodnog dana vatrogasaca jednim taktičkim prikazom svoje opreme i dela svojih mogućnosti našim najmlađim sugrađanima, ali i svim zainteresovanim Kikinđanima pokazali deo opreme i svega onoga što oni rade, ali i svu svoju humanost, jer u prethodnom periodu u kriznim momentima, setimo se i pandemije, i prošle godine, upravo je ova vatrogasna jedinica NIS-a iz Kikinde dobila nagradu za humanost. I ovom prilikom želim da im zahvalim na svemu onome što čine za građane Kikinde i za sve u ovom regionu“, rekao je gradonačelnik.

  Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat kompanije NIS, istakao je da je današnja manifestacija osmišljena kako bi se pre svega uključili najmlađi sugrađani, kao i njihovi roditelji i kako bi radeći na edukaciji povećali sigurnost i bezbednost.

  „Mi se ponosimo njima. Ta jedinica pripada NIS-u, važna je za rad kompanije NIS, ali je na raspolaganju i gradu Kikinda, kao i svim građanima Kikinde“, rekao je Borenović ovom prilikom.

  Ovom manifestacijom kompanija NIS je završila nedelju posvećenu bezbednosti i zdravlju na radu, čime je pokazala da se zalaže za podizanje svesti javnosti o sigurnosnim rizicima, ali i za edukaciju građana o merama prevencije i zaštite, nezavisno od toga kojoj starosnoj grupi pripadaju. Kao i druge društveno odgovorne kompanije, NIS prepoznaje važnost uključivanja najmlađih članova društva u ovakve aktivnosti i projekte, čime doprinosi bezbednosti mnogih lokalnih zajednica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]