• Nema više anonimnosti, u Srbiji uskoro obavezna registracija svih pripejd korisnika

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije.

   

  To je izjavila juče načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan
   
  Ona je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu. 
   
  „Ministarstvo je uvelo ovakvu zakonsku odredbu – da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta“, rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije. 
   
  Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona. 
   
  Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina. 
   
  „Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima“, navela je Andan. 
   
  Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.
    
  Autor: Tanjug

  Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]