• Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini

  Sudije koje su izabrane odlukom Visokog saveta sudstva na sudijsku funkciju danas su u Skupštini Srbije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta Anom Brnabić i predsednicom Vrhovnog suda Jasminom Vasović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini
  Foto: Pixabay

  Tekstom zakletve, sudije su se obavezale da će svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu, po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi.

  Zakletvu su položile sudije osnovnih sudova u Šidu, Nišu, Kranjevu, Dimitrovgradu i Lazarevcu, prekršajnog suda u Pančevu, Upravnog suda, privrednog suda u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Senti, kao i sudije Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog sud u Beogradu, saopšteno je iz parlamenta.

  Svečanom činu polaganja zakletve, koji je upriličen u Domu Narodne skupštine, prisustvovale su i predsednica Visokog saveta sudstva Zorana Delibašić i članica VSS iz reda sudija Snežana Bjelogrlić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]