• Osnovana Radna grupa za izradu akta o promeni Ustava

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava.

  Predsedavajuća Radne grupe je predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević, a članovi redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sudija Ustavnog Suda i član Venecijanske komisije za Srbiju, Vladan Petrov, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Branko Marinković, pomoćnik ministra pravde Jovan Ćosić, pomoćnik direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Darko Radojičić.

  U Radnoj grupi su i viši savetnik u Ministarstvu pravde Vladimir Vinš, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Srđan Đorđević, naučni saradnici u Institutu za uporedno pravo Miloš Stanić i Miroslav Đorđević.

  Sudija Apelacionog suda u Beogradu i počasni predsednik Društva sudija Srbije Dragana Boljević, i zamenik Republičkog javnog tužioca Goran Ilić, takođe će biti članovi radne grupe, dok će sekretar biti sekretar odbora Radoje Cerović.

  Odbor za ustavna pitanja doneo je 16. aprila odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio plan da referendum o izmeni Ustava bude na jesen.

   

  Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U okviru međunarodne akcije na teritoriji Srbije zaplenjena veća količina oružja i droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su na teritoriji Republike Srbije veću količinu oružja i droge u međunarodnoj akciji SEE JAD 2023 u okviru EMPACT Firearms („Zajednički dani akcije Jugoistočne Evrope 2023“), čiji je cilj da se kroz međunarodnu saradnju službi za sprovođenje zakona širom Evrope, a uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa, Interpola i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija, doprinese borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, nezakonite trgovine opojnih droga, trgovine ljudima, krijumčarenja migranata, kao i borbi protiv visokorizičnih kriminalnih grupa.

  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.

  Počelo prijavljivanje osmaka za predmet koji će polagati kao treći na maloj maturi

  Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se od danas pa do 29. decembra izjasne elektronski putem preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.