• Pojačana kontrola hrane životinjskog porekla pred novogodišnje i božićne praznike

  Veterinarski inspektori pojačaće nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla uoči novogodišnjih i božićnih praznika u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pojačana kontrola hrane životinjskog porekla pred novogodišnje i božićne praznike
  Foto: Pixabay

  To je danas saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  Biće kontrolisane sirovine koje su polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, proces proizvodnje, higijena, uslovi skladištenja i distribucija gotovih proizvoda.

  Veterinarska inspekcija apelovala je da građani kupuju hranu isključivo u registrovanim ili odobrenim objektima za proizvodnju i prodaju hrane, u samoposlugama, hipermarketima, specijalizovanim maloprodajnim objektima kao što su mesare, ribarnice ili od lokalnih proizvođača koji su registrovani za proizvodnju po tradicionalnim metodama.

  Građanima je savetovano da na pijacama kupuju od registrovanih proizvođača, gde je jasno istaknut registarski broj gazdinstva i datum proizvodnje i to hranu životinjskog porekla koja je izložena na propisanim temperaturama, odnosno u rashladnim vitrinama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]