• Poslanici o Predlogu zakona o jedinstvenom biračkom spisku

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zakazala je za 14 časova novu sednicu parlamenta na čijem će dnevnom redu biti pet tačaka, a među njima je i Predlog zakona o dopunama zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je podnelo 37 poslanika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poslanici o Predlogu zakona o jedinstvenom biračkom spisku
  Foto: Pixabay

  Predsednica Narodne skupštine sazvala Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine za 14 časova.

  Parlamentarne grupe postigle su dogovor o izmeni Zakona o lokalnim izborima koji predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci neće moći da glasaju na novoj adresi, a ograničenje važi za one koji su prebivalište promenili u periodu od 3. jula 2023. do 3. juna 2024.

  Izmene zakona predlažu opozicione stranke, a sednica parlamenta zakazana je za 14 časova.

  Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine koju je podnela poslanička grupa Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija, kao i Predlog odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

  Pred poslanicima je i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]