• Putevi Srbije: Počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama autoputeva

  JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da od danas počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama autoputeva: Moravski koridor (do privremene čeone naplatne stanice Koševi) i Autoput Ruma-Šabac.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Putevi Srbije: Počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama autoputeva
  Foto: Pixabay

  JP „Putevi Srbije“ je, takođe, izvršilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine, saopšteno je iz tog preduzeća

  Pored pomenutih izmena, uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata: mostova, vijadukata i tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50 odsto za mostove i vijadukte, odnosno za 100 odsto za tunele.

  Takođe uvode se popusti za korisnike studentskih kartica od 2 odsto, penzionerskih kartica od 3 odsto kao i za vlasnike električnih vozila od 10 odsto čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

  Izmene cenovnika izvršene su u skladu sa obavezama propisanim u Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara, a na osnovu Odluke o izmenama i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Pomoć dečacima obolelim od mišićne distrofije

  Na inicijativu Fondacije „Jedro” 55 poznatih domaćih muzičara, glumaca i drugih javnih ličnosti otpevalo je pesmu, a više od 100 učestvovalo je u snimanju spota sa ciljem da se prikupe […]