• Srpska nova godina se dočekuje na trgovima gradova širom Srbije

  Srpska Nova godina će i ove godine biti dočekana na trgovima mnogih gradova u Srbiji, uz bogat muzički program, a ponegde će biti organizovan i vatromet.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srpska nova godina se dočekuje na trgovima gradova širom Srbije
  Foto: Pixabay

  Kulturna manifestacija „Doček“ biće održana večeras na više različitih prostora u Novom Sadu uoči dočeka Srpske nove godine sa mnogim inostranim, regionalnim i domaćim muzičarima, saopštili su organizatori.

  Program će se odvijati u gotovo isto vreme na više od 40 lokacija po glavnom gradu Vojvodine, što uključuje 50 sati programa, više od 150 izvođača, šarenolike muzičke žanrove.

  U Novom Sadu će nastupati Rišar Galijano, TBF, Žisel Žoao, Braća Teofilovići, Ketrin Finč, Vlatko Stefanovski…

  U sklopu niza kulturnih i zabavnih aktivnosti, koje je Grad Beograd priredio svojim građanima i gostima, tokom manifestacije „Beogradska zima 2023/24“ sutra će biti organizovan i doček Srpske nove godine na Trgu Republike sa početkom u 21.30 časova.

  Beograđane i goste srpske prestonice očekuje muzički spektakl, u kome će nastupiti Saša Matić i Tea Tairović, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

  Multimedijalni šou biće priređen na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu na Kuli Beograd u ponoć između 13. i 14. januara na dočeku srpske Nove godine, najavili su organizatori.

  Neposredno pre ponoći, na Kuli Beograd će biti emitovana specijalna novogodišnja projekcija sa nacionalnim simbolima, praćena pirotehničkim performansom na nebu iznad Save.

  Novogodišnji Gala koncert ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu biće održan 13. i 14. januara (19:30) na Velikoj sceni, saopštili su iz nacionalnog teatra.

  Kragujevčani, kako je navedeno na gradskom sajtu, dočekuju julijansku Novu godinu na Trgu Radomira Putnika uz „Van Gog“ i „Mamurne ljude“ i vatromet u ponoć.

  U organizaciji Doma omladine u 21 sat na Trgu Radomira Putnika nastupiće kragujevački pop-rok bend „Mamurni ljudi“, dok će od 23 sata nastupiti grupa „Van Gog“, uz čije će hitove Kragujevčani dočekati srpsku Novu godinu.

  Grad Kragujevac pripremio je poklon čestitku od 100.000 dinara i za bebu koja bude prva rođena u Novoj godini po julijanskom kalendaru.

  U Rumi program počinje u 19 časova, prvi će nastupiti rumski bend „Fredi Kruger“, zatim bend „Epilog“, a vrhunac večeri biće u 22.30 kada će na binu izaći Ivana Peters i Đorđe David.

  Grad Prokuplje, u saradnji sa ustanovama kulture, i ove godine organizuje tradicionalni doček pravoslavne Nove godine na Trgu Topličkih rudara.

  Program u centru grada počeće u 20.30 sati, kada će DJ Lukovski zagrevati publiku, nakon toga će nastupiti muzička grupa „In vivo“, a posle nje pevačica Maja Berović, koja će publiku zabavljati do ponoći, za kada je, kao i ranijih godina, pripremljen veliki vatromet.

  Na gradskom trgu u Leskovcu danas će, umesto tradicionalnog večernjeg koncerta, od 12 do 15 časova biti organizovana manifestacija „Trg dečje radosti – novogodišnja čarolija“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

  Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je u ponoć, u skladu sa zakonskom procedurom. U ponoć je istekao i krajnji rok do kada izmene u […]

  Pretežno sunčano i toplije, vetar u slabljenju

  U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu […]