• Usvojena uredba o subvencijama za kupovinu električnih vozila

  Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, što je, kako se ističe u saopštenju – jedna od mera za unapređenje kvaliteta vazduha.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Usvojena uredba o subvencijama za kupovinu električnih vozila
  Foto: Pixabay

  Pravo na subvencionisanu kupovinu tih automobila, za koju je opredeljeno 170 miliona dinara, imaju fizička i pravna lica, kao i preduzetnici, a zahtevi se podnose Ministarstvu zaštite životne sredine do 31. oktobra, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

  Subvencije predviđene za kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla iznose 250 evra u dinarskoj protivvrednosti, a električnog motocikla, motocikla sa bočnim sedištem, teškog tricikla, lakog i teškog četvorocikla 500 evra.

  Najveći iznos od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti predviđen je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje, kao i za električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]