• Za predstojeće izbore 8.378 biračkih mesta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Građani Srbije će na predstojećim izborima glasati na 8.378 biračkih mesta, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

  Đurđević je rekao da će na teritoriji Srbije biti otvoreno 8.311 biračkih mesta, u zatvorima 29, dok će u inostranstvu biti otvoreno 38 biračkih mesta. Rok za određivanje i oglašavanje broja i adresa biračkih mesta u „Službenom glasniku“ je istekao sinoć u 24 sata.

   

  Građani, inače, imaju pravo da do 8. aprila u 24 sata upute zahtev opštinskoj, odnosno gradskoj upravi za upis u birački spisak, odnosno promenu u biračkom spisku. Podnošenje zahteva da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji i da će glasati u inostranstvu bilo je moguće do 2. aprila.

   

  Rok za zaključenje biračkog spiska i određivanju ukupnog broja birača ističe 8. aprila, a objavljivanje u „Službenom glasniku“ predviđeno je odmah po dobijanju rešenja o zaključenju biračkog spiska. Iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 9. marta saopšteno da je na taj dan u Jeidnstveni birački spisak (JBS) upisano 6.734.802 birača i da će ukupan broj birača sa pravom glasa objaviti RIK i to 72 sata pre održavanja izbora.

   

  Inače, rok za podnošenje izbornih lista RIK-u ističe takođe 8. aprila, a do sada se za izbornu trku prijavilo 10 lista. RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u „Službenom glasniku“.

  Građani Srbije će na predstojećim izborima glasati na 8.378 biračkih mesta, izjavio je danas predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]