• Zbirna izborna lista: 20 lista, 3.270 kandidata

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Beograd – Republička izborna komisija je u noći između srede i četvrtka proglasila zbirnu izbornu listu na kojoj je ukupno proglašeno 20 lista.

   

  Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da je podneto 30 izbornih lista, da su tri liste povukle kandidaturu – Jedinstvena ruska stranka, izborna lista Nijedan od ponuđenih odgovora i Romska lista, a da je šest odbio RIK.

  On je istakao da na ovih 20 lista ima 3.270 kandidata za narodne poslanike. 

  Prva na glasačkom listiću biće lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“. Druga „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“, dok će treća biti „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“. 
   

  Slediće četvrta „Dr Vojislav Šeselj – Srpska radikalna stranka“, a zatim peta „Dveri-Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović“, pa šesta, lista Saveza vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor. 
   

  Pod rednim brojem sedam biće lista „Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-LDP-LSV-SDS“, a zatim će ići kao osma lista „Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“. Kao deveta biće „SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin“ i kao deseta lista „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević“. 
   

  Sledi kao 11. lista „Grupa građana za preporod Srbije – prof. dr Slobodan Komazec“, pa 12. „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, 13. „Republikasna stranka-Republikanus part-Nikola Sandulović“ i 14. „Srpsko ruski pokret – Slobodan Dimitrijević“. 
   

  Tu su kao 15. „Levica Srbije – Borko Stefanović“, 16. „Dijalog- mladi sa stavom – Stanko Debeljaković“, 17. „Dosta je bilo“ Saša Radulović, zatim 18. „Partija za demokratsko delovanje-Ardita Sinani“, 19. „Zelena stranka“ i kao 20. „U inat -složno za Srbiju – Narodni savez“. 
   

  RIK je doneo i rešenje po kome će se za glasanje na izborima za narodne poslanike skupštine raspisanim za 24. april štampati 6.771.497 glasačkih listića.

  Republička izborna komisija je u noći između srede i četvrtka proglasila zbirnu izbornu listu na kojoj je ukupno proglašeno 20 lista.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]

  Gužve na graničnim prelazima, u koloni i do dva sata

  I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, oko sat vremena, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 30 […]