• Otvoren 15. pančevački karneval

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ključevi grada su u rukama maestra karnevala Borisa Matijevića, čime je 15. Intenacionalni karneval zvanično počeo. Da je karneval u gradu možete se uveriti na svakom koraku. Muzika i neuobičajena gužva najbolja su potrvrda da Pančevci vole ovu manifestaciju.

    Program je na glavnoj bini karnevala počeo još popodne – finalom „Raspevanog proleća”. Usledila je baletska predstava „Mary Poppins”, Plesnog kluba „Balerina” i koncert Pančevačkog duvačkog orchestra. Kiša koja je više puta počela da pada ipak se nije pretvorila u najavljeni pljusak.

    Na svečanom otvaranju videli smo dobro poznata lica – potpredsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova, Josipa Silova, Zoranu Vladu, predstavnicu organizatora Udruženja „Prijatelji Pančeva”, gradonačelnika Sašu Pavlova i naravno maestro karnevala Borisa Matijevića.

    – Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti sve vas drage prijatelje, jer posle 15 godina mogu reći da smo prijatelji, kao i prijajelje iz pet zemalja koji su došli ovde kao gosti. Pozdrav ekipi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske, Italije i Slovenije. Još jednom sa velikim zadovoljstvom, dok stojim pred vama, čestitam organizatorima i svima vama i želim uspešan karneval sutra, poručio je Josip Silov.

    Zorana Vladu je pozdravila prisutne u ime organizatora.

    – Već 15 godina mi pravimo jedan program koji se zova „Karneval u srcu grada“ i to je postao moto našeg karnevala. Ponosni smo što je zaista karneval postao deo srca ovog grada, rekla je Zorana Vladu, a zatim je gradonačelniku Saši Pavlovu u ime organizatora uručila plaketu povodom 15 godina održavanja karnevala.

    Pavlov se zahvalio organizatorima i pozdravio sve prisutne.

    – Siguran sam da ćete, dragi moji sugrađani, ovih dana pokazati dobro poznatu srdačnost i otvorenost koju neguje grad Pančevo, Ja ću uskoro predati ključeve grada gospodinu Matijeviću, a to su ključevi svih vas, i ja vas pozivam da se sledeća dva dana radujete, otključate vaša srca za pozitivne emocije jer Pančevo je otvoren grad, grad koji će u naredna dva dana biti grad radosti, pesama i igara, rekao je ovom prilikom Pavlov.

    Pavlov je zatim predao ključeve grada Borisu Matijeviču, maestru karnevala.

    – …Oj narode željni sreće, otvarajte svoje vreće. Delite je svima redom nek vam ona lice krasi. Zalijte je dobrim vinom i muzikom, ali finom. Gradom plovi karneval, najveće je sreće dan, ostao je i ove godine dosledan svom stilu Boris Matijevič.

    Program, sada već zvanično otvorenog karnevala, nastavljen je nastupom pančevačkih kapuerista i predstavljanjem karnevalskih grupa, a večerašnji program na glavnoj bini završen je koncertom Ritmo de la noche.

    I dok ovo pišemo čuje se gradska vreva. Gradonačelnik je odobrio podužetak radnog vremena ugostiteljskim objektima do 3 sata, pa će zvuci muzike odjektivati Pančevom do duboko u noć. A sutra nas od 8 uveče očekuje glavni doživljaj – velika karnevalska povorka.

    Ključevi grada su u rukama maestra karnevala Borisa Matijevića, čime je 15. Intenacionalni karneval zvanično počeo. Da je karneval u gradu možete se uveriti na svakom koraku. Muzika i neuobičajena gužva najbolja su potrvrda da Pančevci vole ovu manifestaciju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]