• PANČEVO: Deca svojim crtežima prikupila deo novca za lečenje malog Vlade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U subotu je u Gradskom parku u Pančevu održana humanitarna izložba polaznika Lenje škole karikature. Kupovinom dečjeg rada posetioci su donirali novac za lečenje malog Vladimira Đorđevića koji boluje od ciste na mozgu i priprema se za treću operaciju. Pančevci su i ovog puta pokazali koliko su humani, pa je na izložbi sakupljeno 45000 dinara.
     
    Deca su pune dve nedelje pripremala radove. Na izložbi smo mogli da vidimo crteže sa motivima Pančeva, heroja iz igrica, životinja….Mali karikaturisti su za ovu izložbu uradili stotinak radova.
     
    – Ovo danas je bio poslednji čas letnje skole karikature, koja je trajala pet julskih subota. Pored toga što je najbitnije da se nekom pomogne, deca su danas naučila da budu humana, rekao je za 013info Nikola Dragaš poznati pančevački karikaturista koji je i vodio Letnju školu karikature.
     
    Pričao nam je Dragaš o tome kako poziv ilustratora i karikaturiste vrlo brzo može da vas vine u visine, da vas zaokupiraju popularnost, novac i slava i tada možete da zaboravite na druge, na one kojima je potrebna pomoć. Nije Nikola zaborvio na druge, a tome je očigledno naučio i male karikaturiste.
    Izuzetno sam ponosan na sve polaznike Letnje škole karikature. Jako su se potrudili i dokazali da su širokog srca i bez ikakvih kalkulacija doprineli da ova akcija uspe, dodao je Dragaš.
     

    Svi koji žele da pomognu nezavisno od ove akcije mogu da izvrše uplate na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „Pomoć za Đorđević Vladimira”. Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo. Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22. Kontakt: [email protected].

     

    Za operaciju u Turskoj Đorđevićima je potrebno 27.000 evra. Pošto je u petočlanoj porodici samo otac zaposlen, do sad su organizovane brojne humanitarne akcije prikupljanja novca za Vladino lečenje, ali je novac iskorišćen za prethodne operacije i kontrole u Turskoj i Rusiji. Borba za Vladino ozdravljenje traje duže od tri godine. Kada je imao šest godina, dijagnostikovana mu je epilepsija, nakon čega su utvrđeni problemi i urađene operacije tumora na jednom bubregu i na srcu, a za zahvat na mozgu, koji je koštao 40.000 evra i koji je trebalo uraditi u Rusiji, još uvek nema dovoljno novca. 

     

    Od septembra ove godine ukinuta im je i tuđa nega i pomoć, što je njihovu situaciju dodatno otežalo. Porodici Đorđević je samo za lekove malog Vlade, potrebno 500 evra mesečno. 

     

     

     

     

     

    U subotu je u Ggradskom parku u Pančevu održana humanitarna izložba polaznika Lenje škole karikature. Kupovinom dečjeg rada posetioci su donirali novac za lečenje malog Vladimira Đorđevića koji boluje od ciste na mozgu i priprema se za treću operaciju. Pančevci su i ovog puta pokazali koliko su humani, pa je na izložbi skupljeno 45000 dinara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]