• DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Zbog pojave crevnih parazita kod dece, u vrtiću „Slavuj“ preduzete sve neophodne mere

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kod trinaestoro dece u vrtiću „Slavuj“, kao i kod još troje dece u drugim pančevačkim vrtićima dokazano je prisustvo crevnih parazita u perianalnom otisku, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.  Iz Doma zdravlja dodaju da deca kod kojih je bio pozitivan nalaz na crevne parazite ne pohađaju kolektiv, a u toku je dalja provera.

    Iz Doma zdravlja se navodi i da je dete kod koga se posumnjalo da se radi o infestaciji, po rečima vaspitača, više dana boravilo u vrtiću. Roditelji nisu obavestili vaspitače da je dete pod terapijom zbog suspektne infekcije, a odmah nakon saznanja dete je povučeno iz kolektiva.

    Kada je saznala  da se u vrtiću „Slavuj“ pojavila crevna parazitoza, sestra sa preventive iz Dečje radosti je obavestila Službu za zdravstvenu zaštitu dece. Iz Doma zdravlja data su uputstva o pojačanom higijenskom nadzoru (redovno pranje ruku, naročito pre ulaska u prostoriju za boravak i obavezno pre svakog obroka, zamena posteljine , dezinfekcija igračaka, radnih površina i pojačana dezinfekcija sanitarnih prostorija).

    Nakon obavljenog roditeljskog sastanka roditelji su dobili obaveštenje iz Službe za zdravstvenu zaštitu dece o bolesti, načinu prenošenja i postupcima u slučaju pojave simptoma i znakova bolesti.

    Dat je savet vaspitačima i roditeljima da se deca mogu vratiti u kolektiv tek nakon  sprovedenog lečenja i negativnog nalaza stolice na parazite.

    Dr Jugoslava Stanojević iz Službe za zdravstvenu zaštitu dece je 15. decembra obišla vrtić „Slavuj“.

    Iz Doma zdravlja nas obaveštavaju da se sve naložene higijenske mere sprovode.

     

    Kod trinaestoro dece u vrtiću „Slavuj“, kao i kod još troje dece u drugim pančevačkim vrtićima dokazano je prisustvo crevnih parazita u perianalnom otisku, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]