• 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinska vlada je donela u sredu, 14. decembra na sednici kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, među kojima su domovi za decu i omladinu, ustanove za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju, gerontološki centri i domovi za stare.  

    Tim sredstvima, između ostalog, finansiraće se građevinski radovi, remont kupatila, nabavka nameštaja za dečje sobe, uvođenje informacionog sistema u domovima za decu i omladinu u Beloj Crkvi, Pančevu, Somboru, Sremskoj Kamenici i Subotici.

    U 12 gerontoloških centara i tri doma za penzionere, pored građevinskih radova, biće finansirana nabavka medicinske opreme, opremanje kuhinja, rekonstrukcija sanitarne i hidrantne mreže i drugo. Ustanovama za duševno obolela lica i lica ometena u razvoju sredstva su usmerena, između ostalog, za troškove građevinskih radova, nabavku medicinskih madraca, nabavku opreme za kuhinje, rekonstrukciju krova, toaleta. 

    Iz tekuće budžetske rezerve, institutima za onkoligiju i za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, Opštoj bolnici Subotica i Kliničkom centru Vojvodine, usmereno je 35 miliona dinara. Tim sredstvima finansiraće se dogradnja evakuacione rampe, lifta i stepeništa u Institutu za onkologiju, rekonstruisati postojeći prostor Centra za patologiju Instituta za plućne. U subotičkoj Opštoj bolnici finansiraće se stavljanje u funkciju sistema za CT dijagnostiku, dok će na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine biti finansirana sanacija vodovodne mreže. Doneto je i rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri 1.052.445,00 dinara Muzičkoj školi „Josif Marinković” iz Zrenjanina za troškove sanacije krova.

    Pokrajinska vlada imenovala je Anu Vila, mastera defektologije iz Novog Sada, za vršioca dužnosti direktora Doma „Veternik“. Za vršioca dužnosti direktora Muzeja Vojvodine u Novom Sadu, imenovan je dr Drago Njegovan.

    Pokrajinska vlada je donela u sredu, 14. decembra na sednici kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve usmeri 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]