• AUTOSLALOM: Dominacija pančevačkog Fanatika na Bukulji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Trka na Bukulji ima dugu tradiciju u autoslalomu, a po svojoj konfiguraciji podseća na staze za brdske trke zbog čega je omiljena kod mnogih vozača. Ove godine trka je održana u nedelju, 22. avgusta

    Učestvovalo je više od 60 takmičara, a trka  se bodovala  za šampionat Srbije i CEZ organizaciji SG racing tima iz Arandjelovca .

    Ipak na start trke se čekalo duže nego što se očekivalo zbog tehničkih smetnji koje je imala ekipa za merenje vremena a bez toga se nije moglo početi. Ipak sve se brzo zaboravilo čim je počela probna vožnja. Bilo je bitno što bolje voziti biti spreman za povratak na start kako bi se nadoknadilo izgubljeno vreme.

    U toj žurbi bilo je i onih vozača koji na povratu ka cilju nisu vezali pojas pa je to na kraju dana sankcionisano novčanim kaznama, bilo je tu i nepropisnog zagrevanja guma u predstartu, kao i jedno povlačenje ručne u povratku ka cilju, kojom je mladi Terzić pokušao da zabavi publiku na jednoj krivini, ali kako je to pravilnikom zabranjeno i on je kažnjen. Sve po pravilniku i pravilu – ažurni su bili ljudi iz organizacije.

    Ponovo  pauza, sabiranje rezultata, veliki broj vozača imao upisane oborene čunjeve pa se krajnji ishod nije mogao ni naslutiti.

    Borili su se momci do kraja i osvojili : Prvo i drugo mesto u klasi 1. Za volanom Milan Đorđijevski i Darko Terzić
    U klasi 5 za volanom Citroena C2 drugo i treće mesto Nikola Isakov i Aleksandar Isakov zatim peto i šesto mesto u istoj klasi Miloš Janković i Ivan Anđelković u njihovom Jugu 1.6. koji je i ovoga puta mučio muku sa menjačem ali na kraju stigao do cilja.

    Svi ovi bodovi kada se saberu dovode AMSU Fanatik na prvo mesto u konkurenciji klubova što prvobitno nije proglašeno opet iz tehničkih razloga. 

    – I nije nas ništa od navedenog poremetilo ni pokvarilo utisak, na kraju  dana bilo je to još jedno lepo druženje koje su nam  ulepšali naši prijatelji iz BIH, kaže Aleksandar Isakov.

    Voziće se ove sezone još nekoliko trka medju kojima se nažalost neće naći Pančevački autoslalom iako je prvobitno bio u planu ali nekada je bolje zaustaviti se nego ići na svoju štetu.

    – Za nastavak sezone imamo jasan cilj a znamo i kako spoj mladosti i iskustva do konačne pobede dominacija se nastavlja, dodaje Isakov.

     

     

    Trka na Bukulji ima dugu tradiciju u autoslalomu, a po svojoj konfiguraciji podseća na staze za brdske trke zbog čega je omiljena kod mnogih vozača. Ove godine trka je održana u nedelju, 22. avgust

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]