• Gradonačelnik Saša Pavlov: PANČEVO JE IZAŠLO IZ RECESIJE

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Svečano uručenje ugovora poslodavcima i polaznicima u programu stručne prakse gradonačelnik Saša Pavlov iskoristio je kao priliku da iznese podatke o efektima mera zapošljavanja u Pančevu ali i stvaranju privrednog ambijenta za nova radna mesta.

    Kako je naglasilo kroz gradske aktivne mere ove godine se može očekivati ukupno 150 novih zaposlenih lica što je “kao jedan investitor”. Pored programa stručne prakse gde je Pančevo za 46 mlađih od 35 godina kod 25 poslodavaca izdvojilo više od 9 miliona dinara i za koji je vladalo duplo veće interesovanje Pavlov je najavio da će ponovo biti od grada podržan i program “NIS-prva šansa”.

    – Za ovaj program izdvojili smo više od 6 miliona dinara. A u njemu će prvu šansu u NIS-u dobiti 80 Pančevaca. Sa srednjom stručnom spremom 64 i 16 sa visokom stručnom spremom. Poznato je da posle programa dosta lica ostane da radi, istakao je Pavlov.

    Kao posebno značajno gradonačelnik je istakao i formiranje novog pravnog lica “Te To “ Pančevo za gradnju termoelektrane toplane koju će NIS započeti u našem gradu. Tu Pavlov očekuje i šansu za zaposlenje sugrađana.

    – Dobra vest je i usvajanje unapred pripremljenog plana reorganizacije za Petrohemiju. Tako je obezbeđena stabilnosti a Petrohemija je sada u dobrim uslovima poslovanja. I verovatno će tu biti novih investicija, naglasio je Pavlov.

    Kako je najavio gradska vlast razgovaraće i sa novim vlasnicima Staklare. Izneo je i podatak da se pošto je Jugimport SDPR preuzeo Utva avione tamo razvijaju novi programi pa bi posao uskoro moglo da nađe i novih više od 100 radnika.

    – Ovih dana potpisujemo ugovor za izgradnju potamiškog kanalizacionog kolektora. Najkasnije do marta iduće godine očekujemo da taj posao bude završen. Praktično Severna industrijska zona je gotova i totalno infrastrukturno opremljena, istakao je gradonačelnik.

    Svoje izlaganje na temu mera zapošljavanja i stvaranja privrednih uslova za nova radna mesta gradonačelnik Saša Pavlov zaključio je ocenom da je “Panevo izašlo iz recesije”.

    Svečano uručenje ugovora poslodavcima i polaznicima u programu stručne prakse gradonačelnik Saša Pavlov iskoristio je kao priliku da iznese podatke o efektima mera zapošljavanja u Pančevu ali i stvaranju privrednog ambijenta za nova radna mesta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]