• IVANOVO: Održani „Ribarski dani i noći”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U protekla dva dana je u Ivanovu, kao i svake godine, uoči seoske slave Velika Gospojina, održana manifestacija „Ribarski dani i noći”, kada je organizovano više raznovrsnih sadržaja.

    Sve je počelo u petak, 13. avgusta, takmičienjem u sportskom pecanju na plovak za decu do četrnaest godina, u kojem je učestvovalo četrdesetak mališana, a najviše ulovljene ribe imao je Ilija Ubović, drugo mesto zauzela je Sofija Stefanović, dok je treći bio Mateja Varga. Nešto kasnije priređeno je nadmetanje u skakanju u džaku takođe za najmlađe i to u dve starosne kategorije: kod dece uzrasta od deset do četrnaest godina pobedio je Aleksandar Mađarov; drugi je bio Milan Terzić, a treći Mladen Duduj; kod dece od pet do devet godina prvi je bio Damir Pap, ispred Mihajla Gurana i Strahinje Stojiljković. U večernjem programu najpre je izvedena predstava za decu „Peđolino šou”, a potom je Ivanovčane zabavljao Sava Grubić sa bendom.

    U subotu je na istom mestu organizovano takmičenje u spremanju riblje čorbe, koja se kuvala u dvanaest kotlića. Na kraju su svi dobili nagrade, a pobedila je ekipa iz Pančeva „Bela stena”, ispred Šuce iz Ivanova i starčevačkih „Žabara”. Istovremeno je održavan etno-bazar, koji je organizovala ženska sekcija Mađarskog kulturno-umetničkog drutva „Bonaz Šandor” i tom prilikom su svoje rukotvorine izlagale članice udruženja žena iz okoline. Uporedo s tim su u Domu kulture odrigrana dva turnira; u stonom fudbalu je pobedio Aleksandar Mađarov, ispred Vuka Aćimovića i Davida Markovića, dok je u stonom tenisu prvi bio Darko Tomić, drugi – Predrag Biorac, a treći – Aleksandar Ranković. U večernjem programu, najpre je na nasipu kod mosta priređena tradicionalna igra „popike”; nešto kasnije je ispred Doma kulture izvedena predstava za decu „Zmajevo novo odelo”, a potom je nastupio bend „Purpurni panpuri”.

    Danas je na dan slave Velika Gospojina otvaranje izložbe četrnaestog Salona umetničke fotografije od 19 sati u Domu kulture, a od 21 sat na platou nastupiće Miki, Ivana i orkestar „Balkanci”.

    U protekla dva dana je u Ivanovu, kao i svake godine, uoči seoske slave Velika Gospojina, održana manifestacija Ribarski dani i noći, kada je organizovano više raznovrsnih sadržaja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]