• Kako se osloboditi arsena?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 23. avgust – Eko česma u centru Glogonja je i dalje van funkcije. Privremeno rešenje izgrađeno da Glogonjcima obezbedi zdravu vodu za piće dok ne bude izgrađena gradska mreža do ovog mesta van funkcije je već dve nedelje gotovo. Eko česma proradila je početkom godine, a funkcija joj je da omogući dodatno prečišćavanje vode iz seoskog vodovoda kako bi nestalo previsokih vrednosti arsena.

    „Uključeni smo u rešavanje ovog problema. Posle svakog tehničkog postupka kontrolišemo vodu. Arsen je uvek iznad dozvoljene granice. Povremeno budu i mangan i gvožđe. Kada popravke budu gotove radićemo obavezne tri analize tokom tri uzastopna dana. Sve dok analize ne pokažu da je voda ispravna nećemo dozvoliti njenu upotrebu” – izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje, dr Ljiljana Lazić.

    Kad ne radi eko česma, ispravnom vodom za piće Glogonjci se snabdevaju iz cisterni.

    PANČEVO, 23. avgust – Eko česma u centru Glogonja je i dalje van funkcije. Privremeno rešenje izgrađeno da Glogonjcima obezbedi zdravu vodu za piće dok ne bude izgrađena gradska mreža do ovog mesta van funkcije je već dve nedelje gotovo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]