Ulični psi 

Društvo

Koliko uličnih pasa ima u Pančevu?

Pančevo, Pet, 04/10/2019 - 20:49
Ivana VlajovicPovodom Svetskog dana životinja Društvo Prijatelja Životinja „Ljubimci“ pokreće akciju brojanja uličnih životinja, kako bi se nakon više godina nagađanja o ovoj cifri došlo do preciznijeg saznanja o tome koliko se pasa nalazi na javnim površinama u našem gradu. Ovom prilikom biće korišćene najsavremenije metode brojanja životinja, uz korišćenje posebnog softvera koji olakšava i pojednostavljuje prikaz i ceo proces određivanja broja životinja na određenoj teritoriji, i pruža prikaz gustine naseljenosti određenih delova grada, zatim polnu strukturu, te izgleda i fizičkog stanja životinja.

Iz ovog Udruženja pozivaju sve zainteresovane osobe i volontere koje žele da budu deo ove akcije da im se jave na imejl : [email protected] ili putem društvenih mreža.

Celokupna akcija će se odvijati u nekoliko navrata do kraja 2019. godine i podrazumevaće obilazak terena i korišćenje mobilnog telefona pomoću kojeg se prikupljaju podaci, fotografije i informacije o lokaciji i viđenim životinjama.

Nakon procesa prikupljanja podataka statistički će se obraditi prikupljeni materijal kako bi se dobio jasan prikaz situacije na terenu, na osnovu kojeg će se određivati i akcije i intervencije koje će biti vršene u toku 2020. godine, kažu u ovom Udruženju.
MarketingNajnovije vesti