Društvo

Lenka Durlić Vujić osvojila zlatnu diplomu na Pokrajinskoj smotri recitatora

Pančevo, Pet, 22/04/2016 - 15:23
Tanja Marin

Na 47. Pokrajinska smotra recitatora uzrasta od prvog do četvrtog razreda pod nazivom ‚‚Pesniče naroda mog" koja je juče (21. aprila), održana u Sečnju zlatnu diplomu, i plasman na Republičku smotru recitatora, osvojila je Lenka Durlić Vujić, učenica 4. razreda Osnovne škole ‚‚Jovan Jovanović Zmaj". Ona je na Pokrajinskoj smotri recitovala pesmu Duška Radovića ‚‚Priča o malom prstu".

U konkurenciji pedeset sedam takmičara Vojvodine mlađeg uzrasta, odabrano je devet recitatora (četiri koji su pesme govorili na srpskom i pet na jezicima nacionalnih manjina) koji će predstavljati vojvođanski tim na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu 13. maja. 

Lenka Durlić Vujić je višestruko muzičko-scenski talentovana učenica i do sada je osvajala brojne nagrade na takmičenjima. Ide u odelenje IV-3 kod učiteljice Violete Ljubojević, a pohađa i časove glume u Školi glume Nataše Balog. 

diploma.jpg
 

Osim Lenke Durlić Vujić na Pokrajinskoj smotri recitatora među učenicima nižih razreda osnovnih škola našao se i učenik prvog razreda Osnovne škole ‚‚Bratstvo jedinstvo", Jovan Regeljac. On je recitovao pesmu Duška Radovića ‚‚Plavi zec"

T. M.  Marketing

Najnovije vesti