• Luka i južna zona most za povezivanje Irana i Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Pančevo je dobilo velikog prijatelja i mislim da će saradnja biti nastavljena i konkretizovana”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov u četvrtak, 4. februara, nakon sastanka sa ambasadorom Islamske Republike Iran u Srbiji, njegovom ekselencijom Majid Fahim Pour. Ovo je prva poseta iranskog ambasadora i njegove delegacije našem gradu koja je ocenjena kao veoma uspešna.

    Sastanak, koji je trajao skoro tri sata, bio je prilika da se gosti upoznaju sa mogućnostima i potencijalim koje Pančevo ima, i da se uspostavi veza između dve zemlje.

    Pančevo poseduje veoma dobru luku koja može biti dobar most za povezivanje Irana i vašeg grada. Petrohemija, Rafinerija i poljoprivredno zemljište su takođe potencijali za povećanje obima saradnje između dve zemlje. O svemu ovome obavestićemo iransku stranu i nadam se da će priverednici doći u Pančevo, i da će pančevački privrednici posetiti Iran“, izjavio je ambasador.

    Susretom je bio zadovoljan i Saša Pavlov. On je objasnio šta je najviše interesovalo goste:

    Iran je nedavno oslobođen dugih sankcija i mnogo je prisutniji u Evropi. S obzirom da su među prvim državama u svetu po zalihama nafte i gasa, zanimao ih je položaj fabrika južne zone, pokazali su veliko interesovanje za grinfild pozicije (grinfild 2 koji se naslanja na Luku Dunav). Taj deo logistike im je bio zanimljiv jer predstavlja preduslov za trgovinu i investicije.”

    Razgovaralo se i o mogućnostima iranskog ulaganja u Severnu industrijusku zonu, kao i u infrastrukturu. Dogovoreno je da u narednom periodu Odeljenje za lokalni i ekonomski razvoj izradi nekoliko strateških projekata, koje bi mogli da finansiraju prijatelji iz Irana.

    I. Predić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]