• MAJA VITMAN O RADOVIMA NA KEJU: Uređenje Potamišja je jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija koje grad sprovodi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska menadžerka Maja Vitman danas je prilikom obilaska radova na Priobalju Tamiša rekla da je uređenje Potamišja jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija koje grad sprovodi.

    – Kej je sazidan davnih 80. godina i od tada nije bilo značajnih radova. Bitno nam je da krenemo sa prvim radovima, a to je uređenje pešačke i biciklističke staze, sa postavljanjem novih stubova javnog osvetljenja, kandelaberima, uređenjem stepeništa i amfiteatra.

    Ona je najavila i dodatni parking iza silosa, gde će biti oko 70 parking mesta. 

    – U postupku smo planiranja i projektovanja nastavka radova. Sledeći projekat koji ćemo raditi jeste rekonstrukcija ulica Trga mučenika, Mučeničke i Kej Radoja Dakića sa pristupnom saobraćajnicom koja će ići do keja, sa dodatnim parking mestima.

    Gradska menadžerka je rekla da su što se tiče gornjeg šetališta, do sada urađeni pripremni radovi i da je počelo popločavanje u dužini od 1.100 metara

    – Donje šetalište je ukupne dužine 1.600 metara i do sada je urađena priprema za postavljanje ploča na 1.400 metara. Popločavanje je završeno od Brodoremonta do spusta. Krenuli smo sa radovima na popločavanju od mosta ka spustu i za dve nedelje ćemo krenuti sa oblaganjem stepeništa i amfiteatra. Obložićemo i valobrane kamenim pločama. Postavljaju se ivičnjaci i radi se biciklistička staza u širini 1,80 metara. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, planirano je da sve radove završimo do 2. septembra, rekla je Maja Vitman.

    Pripremljene su i trase za izradu instalacija novog javnog osvetljenja celokupnom dužinom gornjeg šetališta, 70 novih kandelabera sa ukrasnim LED svetiljkama, kao i 20 stubova javne rasvete sa novim LED svetiljkama na DAM-u odnosno samom spustu, kao i celokupna nova rasveta na novom parkingu iza silosa.

    U prostornom smislu akcenat je na uređenju pešačkih i biciklističkih površina na šetalištu po obodu obaloutvrde i na uređenju pešačkih površina i platoa u nebranjenom donjem delu uz reku Tamiš.

    Pešačke površine i pešački platoi će se izvoditi od prefabrikovanih dvoslojnih betonskih elemenata sa završnim slojem od granita ili kvarca, a biciklistička staza od asfalt betona u crvenoj boji. Predviđeno je uređenje svih stepeništa, oblaganje postojećih betonskih valobrana kamenim pločama i oblaganje postojećih armirano-betonskih tribina amfiteatra kamenim pločama.

     

     

     

    Gradska menadžerka Maja Vitman danas je prilikom obilaska radova na Priobalju Tamiša rekla da je uređenje Potamišja jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija koje grad sprovodi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]