• Ministar poljoprivrede i pokrajinski sekretar u Pančevu i Banatskom Brestovcu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su Udruženje povrtara i voćara u Banatskom Brestovcu i poljoprivredno gazdinstvo Vukašina Ristića iz Pančeva koji je koristio više podsticajnih mera Ministarstva poljoprivrede za nabavku mehanizacije

    „Važno je da poljoprivrednici više koriste mere koje obezbeđuje država“, rekao je ministar poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete Udruženju povrtara i voćara u Banatskom Brestovcu. Sa njima je razgovarao o tri ključne teme.

    „Prva stvar je edukacija koju moramo da sprovedemo sa članovima Udruženja. Druga stvar vezana je za organizaciju njihove manifestacije „Dani paprike“. Treća se odnosi na elektrifikaciju polja što je kod povrtara i voćara najvažnije. Puno novca troše na dizel gorivo, gas za pokretanje pumpi, navodnjavanje..Ja sam dogovorio sa gradonačelnikom oko definisanja obuhvata reona i mi ćemo dati kompletan novac 100% za elektrifikaciju u Banatskom Brestovcu“, rekao je Nedimović.

    Sa povrtarima iz Brestovca razgovaralo se i o protivgradnoj zaštiti.

    „Od juna meseca započelo se sa izgradnjom radarskog centra u Samošu koji će pokrivati Banatski Brestovac i teritoriju Pančeva. Brestovac će biti branjen od grada sa 3 strane – Dolova, Ivanova i Starčeva“, kaže Čedomir Božić.

    Ministar Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su poljoprivredno gazdinstvo Vukašina Ristića iz Pančeva koji je uz pomoć države obnovio gotovo kompletnu mehanizaciju.

    „Gro mehanizacije nabavio sam preko tih konkursa. nabavio sam tri traktora, prskalice, sejalice za žito i kukuruz i prikolice. Sada kreće žetva, za nedelju dana otprilike i trebaće nam sva ova mehanizacija“, ističe Vukašin.

    Ova poseta izuzetna je prilika za poljoprivrednike da saznaju više o subvencijama države rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

    “ Ovde kod Vukašina na gazdinstvu možemo da vidimo kako izgleda podrška koju Srbija daje poljoprivredi. Sve ove traktore i pomoćne mašine Vukašin je obezbedio uz pomoć države“, istakao je Stevanović.

    Vukašin obrađuje oko 500 hektara i planira da konkuriše za nabavku još jedne sejalice čime će kompletno obnoviti mehanizaciju na svom poljoprivrednom gazdinstvu.

     

    Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su Udruženje povrtara i voćara u Banatskom Brestovcu i poljoprivredno gazdinstvo Vukašina Ristića iz Pančeva koji je koristio više podsticajnih mera Ministarstva poljoprivrede za nabavku mehanizacije

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]