Društvo

Na Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca slavi se hrabrost volontera i zaposlenih

Izvor: 
013info Pet, 08/05/2020 - 10:52

Danas se obeležava Svetski dan pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8. maj je dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač našeg pokreta. Međunarodni komitet Crvenog krsta je osnovan 1863 godine, čime je započeo svoj put  kroz vreme, najveći međunarodni humanitarni pokret koji se širio, rastao i sazrevao  do današnjeg dana, navodi se u saopštenju.

Crveni krst Srbije je osnovan među prvim društvima u svetu, trinaest godina kasnije a Crveni krst Pančevo osnovan je 1881. godine.    Na Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, slavimo hrabrost i dostignuća naših volontera, volonterki i zaposlenih. Od momenta pojave KOVID-19 društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca su se uključivala u aktivnosti u svojim zemljama kako bi pružili informacije i pomogli najranjivijim grupama. Sa više od 3.6 miliona potvrđenih slučajeva, stotine hiljada volontera, volonterki i zaposlenih u nacionalnim društvima Crvenog krsta i Crvenog polumeseca su se uključili kako bi bili podrška lokalnim zajednicama. Takođe, desetine hiljada ljudi su se priključili kao novi volonteri i volonterke. 

Crveni krst Pančevo je od Početka proglašenja vanrednog stanja angažovan od strane Gradskog štaba za vanredne situacije na pružanju pomoći sugrađankama i sugrađanima starijim od 65 godina u nabavci hrane i lekova, prilikom podizanja penzija i u ostalim mnogobrojnim i različitim potrebama. Pomoć se ogledala i u podeli 500 paketa hrane i higijene humanitarne pomoći pristigle iz Direkcije za robne rezerve, a odlukom Vlade AP Vojvodine i na inicijativu Crvenog krsta Vojvodine. Pomoć je bila namenjena licima koja su se našla u socijalnoj potrebi izazvanoj pandemijom Korona virusa. Svi volonteri i volonterke i profesionalno zaposleni su poštovali velike mere opreza i niko nije oboleo od Kovid 19. A takođe su čuvali i zdravlje onih o kojima su se požrtvovano brinuli. 

Bez obzira ko si i gde se nalaziš mi odgovaramo na svačiji poziv za pomoć, je slogan  ovogodišnjeg Svetskog dana našeg Pokreta koji na najbolji način odslikava karakter  posla koji obavljamo od početka krize. 

Na ovogodišnji Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca aplaudirajmo za naše volontere i zaposlene širom sveta, dodaje se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti