• OPŠTA BOLNICA PANČEVO: Nikome neće biti uskraćeno lečenje zbog vakcinacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka jutros nam je potvrdio informaciju da je prema uputstvu Ministarstva zdravalja uveden obavezan PCR test za nevakcinisane zaposlene koji se vraćaju sa godišnjeg odmora. Oni test imaju da urade o sopstvenom trošku. Takođe, preporuka je i da se pacijenti koji su na lečenju obavezni vakcinišu bar jednom dozovom vakcine protiv kovida.

    Dr Ovuka nam je rekao da je potpuno nelogično pustiti lekara ili sestru među pacijente, a da nisu pre toga sigurni da su zdravi. Time se dolazi u rizik da se pacijenti zaraze kovidom.

    Što se tiče pacijenata direktor pančevačke bolnice nas uverava da nikome neće biti uskraćeno lečenje. Zaposleni u Opštoj bolnici Pančevo će svoj posao nastaviti da obavljaju odgovorno. Pacijent može da odbije vakcinaciju, to se evidentira, ali njega niko neće izbaciti iz bolnice. 

    Ovuka nas je obavestio da pančevačka bolnica radi „punom parom“. Pet operacioniih sala je aktivno, trude se da smanje liste čekanja za operacije.

    Ova zdravstvena ustanova je tokom pandemije podnela veliki teret, a trenutno su dva pacijenta obolela od kovida na lečenju u Opštoj bolnici Pančevo.

    Ministrka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba da je reč o meri koja će se donositi individualno – od bolnice do bolnice.

    „To je preventivna mera kojom pokušavamo da stvarimo sigurnu sredinu i za radnike i za pacijente. Bolnička sredina je mesto gde je najveći intenzitet kontakat sa onima koji su najosetljiviji i koji imaju oboljenja koje zahtevaju lečenje i negu. Zdravstveni radnici su, ne tako retko, prenosioci infekcije, kao što je mogu i doneti iz bolnice u svoje privatne sredine. Vakcine su dostupne od decembra prošle godine i svi zdravstveni radnici koji odgvorno shvataju posao, a nemaju kotraindikacija – to svu već uradili. U retkim slučajevima, svi oni koji na duži vremenski period odu, prilikom povratka ako nisu vakcinisani, moraju biti bezbedni za svoje pacijente i bolničku sredinu i moraju da pruže dokaz“, rekla je ona.

    Kako nam je rekao direktor pančevačkog Doma zdravlja dr Stojan Višekruna, u ta zdravstvena ustanova nije uvela obavezan PCR test za osoblje koje se vraća sa godišnjih odmora.

     

    Direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka jutros nam je potvrdio informaciju da je prema uputstvu Ministarstva zdravalja uveden obavezan PCR test za nevakcinisane zaposlene koji se vraćaju sa godišnjeg odmora. Oni test imaju da urade o sopstvenom trošku. Takođe, preporuka je i da se pacijenti koji su na lečenju obavezni vakcinišu bar jednom dozovom vakcine protiv kovida.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]